Policajti chytili zlodejov kovových pätiek. Okradla opitého muža. Mladík ukradol kovový rošt z bytovky. Zo skladu zmizol drogistický tovar

31.03.2012 Celý región

Policajti chytili zlodejov kovových pätiek:
Levočskí policajti obvinili včera z prečinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci dvoch mužov zo Smižian (okr. Spišská Nová Ves) vo veku 39 a 28 rokov. Podľa obvinenia dvojica po spoločnej dohode prišla 26.3.32012 k jednému z objektov bývalého hospodárskeho dvora v obci Uloža, okr. Levoča. Tam mali pomocou krompáča povytrhávať z drevených nosníkov strešnej konštrukcie 58 kusov železných kotviacich pätiek. Tieto následne naložili do osobného auta a odpredali v zberných surovinách. Krádežou a poškodením spôsobili majiteľovi škodu 6 060.- €. Obvinení sú stíhaní na slobode.

Okradla opitého muža:
Z prečinu krádeže obvinili včera prešovskí železniční policajti 15 ročnú Bardejovčanku.
Obvinené dievča malo 16.3.2012 v popoludňajších hodinách okradnúť na železničnej stanici v Bardejove 63 ročného muža. Obvinená využila to, že muž bol pod vplyvom alkoholu, pričom keď spadol z nástupišťa do koľajiska, z vnútorného vrecka bundy mu vybrala peňaženku a z nej 250.- €. Polícia obvinenú stíha na slobode.

Mladík ukradol kovový rošt z bytovky:
Policajti zo Sniny obvinili včera z prečinu krádeže 21 ročného Sninčana.
Obvinený mladík prišiel 23.2.2012 vo večerných hodinách k jednému z obytných domov na Študentskej ulici v Snine. Tu spod okna bytovky ukradol jeden kovový rošt (rozmery 110 x 45 cm), ktorý potom odpredal do zberných surovín. Keďže bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý blokovou pokutou vo výške bol jeho konanie tentokrát kvalifikované ako trestný čin. Stíhaný je na slobode.

Zo skladu zmizol drogistický tovar:
Prešovskí policajti vyšetrujú od včera krádež vlámaním do jedného zo skladov drogistického tovaru v Prešove.
Ku krádeži došlo v noci zo stredy na štvrtok. Zatiaľ neznámy páchateľ si v zadnej časti skladu oprel o stenu rebrík, po ktorom vyšiel k oknu a cez to sa dostal do vnútra. Odtiaľ následne ukradol väčší počet zubných pást, gélov a pien na holenie, vody po holení, deodorandy, laky na vlasy a šampóny. Celková škoda bola predbežne vyčíslená na 678,64.- €. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Zrútila sa terasa chaty:
Včera popoludní oznámil na polícií v Prešove 73 ročný muž poškodenie terasy na svojej chate v chatovej oblasti Sigord pri Prešove.
Doposiaľ neznámy páchateľ rozbil na niekoľko časti podporné stĺpy betónovej terasy, ktorá sa v dôsledku toho zlomila a zrútila. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 6 000.- €. Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci

Zlodej ukradol vodomer a vytopil tak pivnicu:
Bardejovskí policajti vyšetrujú krádež a poškodenie zatopením v jednom z rodinných domov v obci Zborov, okr. Bardejov.
Ku skutku došlo v dobe od 24.3.2012 do 28.3.2012 v rodinnom dome, ktorý je toho času neobývaný. Zatiaľ neznámy páchateľ po prekonaní zámkov vošiel do pivničných priestorov domu, kde odstránil a ukradol vodomer. Následkom toho došlo k úniku vody o celkovom objeme cca. 1200 m3, ktorá zaplavila pivnicu. Celková spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 461.- €. Polícia prípad vyšetruje ako prečiny krádeže, poškodzovanie cudzej veci a poškodzovanie a ohrozovanie prevádzky všeobecne prospešného zariadenia.
.
Mína sa nenašla, našli sa však náboje:
Na policajnú linku 158 bol včera popoludní oznámený nález míny v bývalom vojenskom priestore Javorina v obci Ľubica, okr. Kežmarok.
Na miesto bol vyslaný pyrotechnik a policajná hliadka, ktorá zabezpečila miesto nálezu do jeho príchodu. Pyrotechnik po príchode na miesto zistil, že sa nejedná o mínu, ale o kryt časti nápravy z nákladného auta. Avšak hneď vedľa našiel a zaistil 100 ks nábojov do pušky kalibru 7,92 z obdobia 2. svetovej vojny. K zraneniu ani ohrozeniu osôb nedošlo.
 

Vyberte región